Bedplassen, daar wil je toch vanaf!

Zindelijk worden is een leer- en rijpingsproces, dat bij ieder kind in een eigen tempo plaatsvindt. De meeste kinderen zijn tussen twee en vijf jaar zindelijk. Ongeveer honderdduizend kinderen in Nederland plassen nog in bed. Deze kinderen doen dit niet met opzet. Ze vinden het zelf meestal verschrikkelijk en schamen zich ervoor. Heel vaak is een kind moeilijk wakker te krijgen. Bedplassen is een onbewust verkeerd aangeleerde gewoonte, die u samen met uw kind kunt veranderen.

De GGD Brabant-Zuidoost organiseert in samenwerking met gastsprekers van gespecialiseerde ziekenhuispoli’s informatieavonden over bedplassen. Op deze avond krijgt u achtergrondinformatie over dit probleem. Ook bespreken zij uitgebreid de verschillende manieren en praktische tips om het bedplassen aan te pakken.

U bent van harte welkom op dinsdag 12 maart in het St.Annaziekenhuis in Geldrop. Vanaf 19.45 uur is de inloop en om 20.00 uur start de avond, die tot ongeveer 22.00 uur duurt. De kosten voor deze avond, inclusief het informatiemateriaal, zijn 3 euro.

Aanmelden Wilt u de informatieavond bijwonen? Meld u dan aan via de website van de GGD Brabant-Zuidoost www.ggdbzo.nl. Hier vindt u ook meer informatie over bedplassen. Voor vragen kunt u terecht bij de sector Jeugdgezondheid van de GGD Brabant-Zuidoost via telefoonnummer 088 0031 422.